Previous Next

Stress heeft vaak een negatieve bijklank. Te veel en te lang stress ervaren, jezelf voorbij rennen, een te hoge werkdruk maakt dat we ons gestresst voelen. Een miljoen mensen krijgt jaarlijks werkgerelateerde psychische klachten. Het aantal mensen met werkstress stijgt nog steeds. Een van de zeven werknemers heeft last van burn-out klachten.
Terwijl stress ook een signaal is waar je anders mee kan leren omgaan. Een kans is om meer te weten over jezelf. Gezonde stress hebben we nodig bij zelfinzicht, zelfontwikkeling en innovatie.

Wil je als organisatie anders omgaan met stress en werkdruk? 
Overbelast of een burn-out ontstaat niet van de één op de andere dag. Er zijn waarschuwingssignalen waarop zowel de werknemer als de werkgever kunnen letten. Tijdig signaleren, kan veel ellende en geld schelen.

Vraag in de week van de werkstress een gratis stress preventie gesprek aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. daarnaast biedt Mijander diverse MAFtrainingen, anders omgaan met stress.

Enkele preventieve tips om werkstress te verminderen.

1. Ga als je het druk hebt onthaasten, neem wat vaker pauze en plan lege ruimtes in je agenda.

2. Vraag je af of je de activiteit perse nu moet doen. Maak een onderscheid in urgent en belangrijk.  

3. Neem even afstand. Leef in het moment. In het hier en nu. Laat je verrassen door simpele dingen. Dat kan je doen door bijvoorbeeld even naar buiten te gaan en te luisteren naar geluiden of de zon op je huid te voelen.

4.Sta ook op je werk iedere dag eens stil bij die dingen waar je van kan genieten of waar je energie van krijgt. Maak hier ruimte voor!

 

 

MAF Training; anders omgaan met stress; vanaf 15 november 2019

  • Begint je agenda weer vol te stromen en wil je meer regie over je afspraken?
  • Ervaar je veel dingen aan je hoofd, veel “moetjes”? en zou je graag met wat meer aandacht en rust de dingen willen doen?
  • Vind je dat je teveel geleefd wordt? en wil je bewuster zelf keuzes maken zodat je meer kan genieten van het moment?
    Dan is de MAFtraining iets voor jou! Kom naar deze praktische training van vier bijeenkomsten. De MAFtraining is verrassend, speels en praktisch en brengt het beste van Mindfulness, ACT en Focussen samen. Door deze krachtige combinatie behaal je in korte tijd maximale resultaten. Je gaat aan de slag met praktische oefeningen.

De MAF training is vernieuwd!
Dankzij het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting is de MAF training vernieuwd. Naast de vier F2F bijeenkomsten is er online begeleiding met onder meer het MAFmomentje.

"Ik ben beter in balans"  
"Ik heb weer meer regie en ervaar een rijker en zinvoller leven"
"Een praktische training waar ik wat mee kan" 
Deelnemers beoordelen de MAF training gemiddeld met een 8,5!  
Met MAF meer mens, een variant van de MAF training voor mantelzorgers en mensen met hersensletsel, is winnaar van de Hersenbokaal van de Hersenstichting.

Subsidie Loopbaan Ontwikkeladvies 45+ LevenLangLeren

Een APK voor je loopbaan.
Onze auto krijgt ieder jaar een APK. Wanneer geef jij jezelf of je loopbaan persoonlijk onderhoud?
Dat is dit jaar mogelijk in het kader van een subsidie van de overheid LevenLangLeren. Wil jij je ontwikkelen in werk, ben je tenminste 45 jaar en heb je een dienstverband van minimaal 12 uur, neem dan vandaag nog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met Mijander voor een loopbaan ontwikkeladvies. 

Stilstaan bij je loopbaan, preventief onderhoud levert veel op! Je blijft flexibel, veerkrachtig, vergroot je werkplezier en houdt zelf de regie.

Lancering 5 november 2018 Met MAF meer mens Hersenletsel Congres

“De training vind ik inzicht gevend, ik weet beter wat voor mij echt belangrijk is bovendien kan ik eigen momenten kiezen en ben geen overbodige reistijd kwijt” uitsprak Piet, in 2016 getroffen door een hersenbloeding

 “De training gaf mij inzicht in wat gebeurt in het hoofd van degene met NAH”. uitspraak Anna, mantelzorger

Dit zijn enkele reacties uit de pilotgroep van “Met MAF meer mens”

Het is zover! Tijdens het Hersenletsel Congres wordt de e-learning Met MAF meer mens officieel gelanceerd. De realisatie van deze training is mogelijk gemaakt dankzij het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting 2016.
Met MAF meer mens is een praktische (online) training voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Je leert anders omgaan met stress, vermoeidheid en de veranderingen na het letsel. Je staat stil bij die dingen die voor jou belangrijk zijn, zodat je weer meer regie krijgt over je leven. Van overleven naar leven.

Met MAF meer mens, brengt het beste van Mindfulness, ACT en Focussen samen. Dit zijn bestaande wetenschappelijk bewezen methodieken die we in de training bij elkaar brengen. Met MAF meer mens richt zich daarbij specifiek op mensen met Hersenletsel in de chronische fase en de mantelzorger. De e-learning en de oefeningen zijn daarop aangepast.

Kun je niet aanwezig zijn tijdens deze workshop maar wil je wel weten wat Met MAF meer mens voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaar meer rust in de dagelijkse drukte en de hectiek van het werk met mindfulness

Veel belangstelling voor de workshop Ervaar meer rust in de dagelijkse drukte en de hectiek van het werk. 
Mijander heeft donderdag 24 september een workshop gegeven aan ruim 25 Noordelijke dierenartsen tijdens hun netwerk bijeenkomst in Heerenveen.

Herken je dat? Vaak hollen we maar door, hebben het te druk, worden geleefd door onze agenda’s, een to-do list van moetjes en de digitale wereld.
Veel mensen ervaren hun werk of hun leven als stressvol en druk. Er is altijd wel iets dat nog af moet, een overvolle agenda, veel afspraken. Er zijn doorlopend mails, telefoontjes, berichten via whatsapp, twitter, linkedin of facebook. Door de digitale wereld zijn we vaak 24 uur per dag bereikbaar of vinden we dat we bereikbaar moeten zijn. Het onderscheid tussen werk en privé begint te verdwijnen.

Loop jij hier ook tegenaan en wil je tips ontvangen om meer rust te ervaren in de dagelijkse drukte? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina 1 van 2

ErgoFysio

Fysiotherapie
Dry Needling
Arbeidsdeskundig advies

Wilfred Faber

Mijander

Persoonlijke ontwikkeling
Loopbaan ontwikkeling
Trainingen

Marja Steegenga