MAF Training; anders omgaan met stress; vanaf 13 september 2019

 • Begint na je vakantie je agenda weer vol te stromen en wil je meer regie over je afspraken?
 • Ervaar je veel dingen aan je hoofd, veel “moetjes”? en zou je graag met wat meer aandacht en rust de dingen willen doen?
 • Vind je dat je teveel geleefd wordt? en wil je bewuster zelf keuzes maken zodat je meer kan genieten van het moment?
  Dan is de MAFtraining iets voor jou! Kom naar deze praktische training van vier bijeenkomsten. De MAFtraining is verrassend, speels en praktisch en brengt het beste van Mindfulness, ACT en Focussen samen. Door deze krachtige combinatie behaal je in korte tijd maximale resultaten. Je gaat aan de slag met praktische oefeningen.

De MAF training is vernieuwd!
Dankzij het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting is de MAF training vernieuwd met onder meer het MAFmomentje en MAFkeesje 

"Ik ben beter in balans"  
"Ik heb weer meer regie en ervaar een rijker en zinvoller leven"
"Een praktische training waar ik wat mee kan" 
Deelnemers beoordelen de MAF training gemiddeld met een 8,5!  
Met MAF meer mens, een variant van de MAF training voor mantelzorgers en mensen met hersensletsel, is winnaar van de Hersenbokaal van de Hersenstichting.

Week van de loopbaan 16 t/m 21 september 2019; Jobcrafting, boetseer je optimale baan

Bijna vakantie? Ervaar je het als de laatste loodjes en tel jij de dagen af dat je vakantie hebt?
Heb jij na een periode vrij weer zin om aan het werk te gaan of zie je er tegenop weer aan de slag te gaan?

Wellicht is het tijd voor jobcrafting. Hoe kun jij je werk passender en daardoor leuker maken?

Wat is jobcrafitng?

Met jobcrafting of baan boetseren, geef je je werk meer betekenis door kleine veranderingen. Je gaat je vooral richten op taken die goed aansluiten bij jouw kwaliteiten in je werk. Je gaat zelf aan de slag om je werk te optimaliseren door kleine veranderingen aan te brengen.

Jobcrafting maakt vitaler en vergroot je werkplezier
Door jobcrafting word je beter in wat je al goed kunt. Dit geeft veel meer voldoening.

Wat kan jij doen?
Leuk gezegd dat jobcrafting maar dat is in mijn baan niet mogelijk, daar heb ik geen tijd voor.
Mijn leidinggevende gaat hier nooit mee akkoord.
Zijn reacties die ik vaak hoor van klanten.

Toch is het interessant om te onderzoeken welke kleine aanpassingen je kunt doen om je baan meer betekenis te geven en leuker te maken.

Enkele tips om aan de slag te gaan met werk boetseren:
Sta eens stil bij je werk aan de hand van de volgende punten;

Taken/ werkzaamheden onder de loep nemen;

 • Wat zijn energiegevers en energievreters in je werk?
 • Zijn er bestaande taken die je anders kunt invullen of aanpassen?
 • Zijn er taken die je kunt afbouwen of overdragen?
 • Welke nieuwe taken kan je oppakken die beter aansluiten bij jouw sterke punten?

Relaties verbeteren / samenwerken

 • Welke collega’s inspireren jou? Kijk of je deze samenwerking kunt verdiepen
 • Welke collega’s of samenwerkingspartners ken je nog niet goed en zou je beter willen leren kennen? Zoek contact of ga iets leuks organiseren

Beeldvorming / anders kijken naar je werk

 • Welke waarde, betekenis geef jij aan je werk?
 • Kun je jouw werk zien als belangrijk onderdeel van een groter geheel?

Wil je aan de slag met jobcraften of stilstaan bij je werk? 

Ook Mijander lid van LoopbaanNetwerk Noord opent haar deuren in de Week van de Loopbaan, 16 t/m 21 september 2019 voor iedereen die meer wil weten over werk.
Naast de week van de loopbaan kun jij voortaan de eerste maandagochtend van de maand, op een laagdrempelige, kosteloze manier kennismaken met een loopbaanprofessional.

Loopbaan spreekuur

 • Je kunt nu al een afspraak maken tijdens het loopbaan spreekuur en een gesprek aangaan over jou werk;
 • Het geeft je de mogelijkheid om een idee te krijgen wat een loopbaanprofessional eigenlijk doet en bij welk type vraagstukken deze kan helpen;
 • Je stapt letterlijk over de drempel bij een loopbaanprofessional voor het inwinnen van persoonlijk advies over je eigen loopbaan of om concrete loopbaanvragen te bespreken;
 • Je hebt de mogelijkheid om de meerwaarde van een loopbaanprofessional voor jezelf te verkennen en het vervolgens bij je werkgever aan te kaarten. 
 • Marja Steegenga van Mijander is lid van de Noloc, dé beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals;

Ik nodig je graag uit om een afspraak te maken op de eerste maandagochtend van de maand, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vol = vol dus  wees er snel bij voor het maken van een afspraak!

 

 

Lancering 5 november 2018 Met MAF meer mens Hersenletsel Congres

“De training vind ik inzicht gevend, ik weet beter wat voor mij echt belangrijk is bovendien kan ik eigen momenten kiezen en ben geen overbodige reistijd kwijt” uitsprak Piet, in 2016 getroffen door een hersenbloeding

 “De training gaf mij inzicht in wat gebeurt in het hoofd van degene met NAH”. uitspraak Anna, mantelzorger

Dit zijn enkele reacties uit de pilotgroep van “Met MAF meer mens”

Het is zover! Tijdens het Hersenletsel Congres wordt de e-learning Met MAF meer mens officieel gelanceerd. De realisatie van deze training is mogelijk gemaakt dankzij het winnen van de Hersenbokaal van de Hersenstichting 2016.
Met MAF meer mens is een praktische (online) training voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Je leert anders omgaan met stress, vermoeidheid en de veranderingen na het letsel. Je staat stil bij die dingen die voor jou belangrijk zijn, zodat je weer meer regie krijgt over je leven. Van overleven naar leven.

Met MAF meer mens, brengt het beste van Mindfulness, ACT en Focussen samen. Dit zijn bestaande wetenschappelijk bewezen methodieken die we in de training bij elkaar brengen. Met MAF meer mens richt zich daarbij specifiek op mensen met Hersenletsel in de chronische fase en de mantelzorger. De e-learning en de oefeningen zijn daarop aangepast.

Kun je niet aanwezig zijn tijdens deze workshop maar wil je wel weten wat Met MAF meer mens voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaar meer rust in de dagelijkse drukte en de hectiek van het werk met mindfulness

Veel belangstelling voor de workshop Ervaar meer rust in de dagelijkse drukte en de hectiek van het werk. 
Mijander heeft donderdag 24 september een workshop gegeven aan ruim 25 Noordelijke dierenartsen tijdens hun netwerk bijeenkomst in Heerenveen.

Herken je dat? Vaak hollen we maar door, hebben het te druk, worden geleefd door onze agenda’s, een to-do list van moetjes en de digitale wereld.
Veel mensen ervaren hun werk of hun leven als stressvol en druk. Er is altijd wel iets dat nog af moet, een overvolle agenda, veel afspraken. Er zijn doorlopend mails, telefoontjes, berichten via whatsapp, twitter, linkedin of facebook. Door de digitale wereld zijn we vaak 24 uur per dag bereikbaar of vinden we dat we bereikbaar moeten zijn. Het onderscheid tussen werk en privé begint te verdwijnen.

Loop jij hier ook tegenaan en wil je tips ontvangen om meer rust te ervaren in de dagelijkse drukte? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina 1 van 2

ErgoFysio

Fysiotherapie
Dry Needling
Arbeidsdeskundig advies

Wilfred Faber

Mijander

Persoonlijke ontwikkeling
Loopbaan ontwikkeling
Trainingen

Marja Steegenga